Οδηγίες για Διπλές Ρολοκουρτίνες

Πως επιλέγω διαστάσεις

Πως επιλέγω διαστάσεις

Πλάτος: Επιλέγουμε + 15 cm συνολικά από το πλάτος του κουφώματος. Δηλαδή + 5-7 εκατοστά σε κάθε πλευρά από το εξωτερικό μέρος του κουφώματος. [Π.χ. Αν το κούφωμα είναι 1,60m τότε επιλέγουμε 1,76m-1,80m.]

Ύψος: Επιλέγουμε +15 cm από το συνολικό ύψος του κουφώματος.

Το πραγματικό πλάτος του υφάσματος θα είναι ~4 εκατοστά μικρότερο από τον αριθμό που βάζετε (συνολικό πλάτος), διότι ο μηχανισμός είναι  ~2cm σε κάθε μεριά.

Τοποθέτηση σε χωνευτό κούφωμα
Εφόσον θέλετε να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό μέρος ενός κουφώματος που είναι χωνευτό στον τοίχο επιλέξτε 1cm λιγότερο από συνολικό πλάτος εσωτερικά του κουφώματος. 
*Προσοχή διότι εάν το παράθυρο ανοίγει προς τα μέσα μπορεί να παρεμποδίζεται από τον μηχανισμό.

Τοποθέτηση και Περιτύλιξη:

Τοίχος + προς τα έξω (μακριά)
(το χρησιμοποιούμε όταν υπάρχει χερούλι στο παράθυρο)
Οροφή + προς τα έξω (μακριά)

Έξτρα Επιλογές:

Πλευρά χειριστηρίου
Αριστερά
Δεξιά
Κασετίνα – Box

Διαφορές πανιών στο φως

Όλοι οι τύποι των υφασμάτων είναι αντηλιακοί. 
Ο βαθμός συσκότισης εξαρτάται και από το χρώμα του υφάσματος, όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι τόσο περισσότερο φως θα περάσει. Σε αντίστοιχο είδος υφάσματος με σκούρη απόχρωση περάσει λιγότερο φως.
Μερικής Συσκότισης – Απλό Ύφασμα – UNI: Τα απλά υφάσματα προσφέρουν συσκότιση σε μέτριο βαθμό. Οι ακτίνες του ήλιου περνούν ελαφρώς από το ύφασμα. Δεν μπορούμε να δούμε έξω από το παράθυρο αλλά ούτε να μας δούνε στο εσωτερικό. Φαίνονται σκιές.
Blackout – Ολική Συσκότιση: Τα blackout υφάσματα προσφέρουν πλήρη συσκότιση. Δεν μπορείτε να δείτε μέσα από ένα ρόλλερ ολικής συσκότισης.  Τα Blackout έχουν στην πίσω επιφάνεια μία στρώση vinyl ώστε να μην περνάει καθόλου φως. (Το φως περνάει μόνο από τα πλάγια, για αυτό το λόγο αν θέλετε να το μειώσετε μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο με μεγαλύτερο πλάτος, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο)
Screen – Διάτρητα: Τα διάτρητα υφάσματα προσφέρουν ελάχιστη συσκότιση. Μπορούμε να δούμε ελαφρώς έξω από το παράθυρο αλλά δεν μπορούν να μας δουν. Αν ανοίξουμε το φως στον εσωτερικό χώρο φαινόμαστε σε μεγάλο βαθμό. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικούς χώρους.